Wednesday, May 25, 2011

Mat Rempit, Mat Moto, RIDERS!!!Apa Perbezaannya???

Assalamualaikum......
Hari ni aq nak story pasal perbezaan d'antara Mat REMPIT , mat MOTO dan RIDERS....
aq taw mesti ramai yang sangka ketiga2 tu same tapi sebenarnya tidak....
first skali aq nak cite pasal REMPIT...
REMPIT ni sebenarnya untuk semua riders...
tapi ia mula disalah angap oleh masyarakat kerana beberapa mamat2 lahabau yang mencemarkan nama rempit...


MAT REMPIT!!
mat rempit ni sorang mamat yang selalunya mengelabah dan "baru nak up"...
diorang nie biasanya bawak moto macam orang jakun...
paling penting MOTO diorang ni bukan laju pon bajet je lebey...
kalau korang nampak ade mamat yang bawak moto laju2 kat kawasan taman, flat or skolah itulah mat rempit...
diorang ni kira REMPIT kelas low....


MAT MOTO!!!
mat moto nie sebenonya rempit gak tapi diorang nie lebih berdedikasi semasa ride moto diorang...
diorang nie biasanya suka modified moto pastu open LITAR ....
tapi LITAR diorng ni bukan kat tempat PUBLIC...
LITAR diorang ni besenya kat jalan tegak macam HIGHWAY...
moto2 mat moto nie besenya SMART n kalau korang tgk pergh payong doe....
mat moto nie boleh diklasifikasikan sebagai rempit kelas MEDIUM...



RIDERS!!!!
riders, gelaran yang paling baek skali tapi bukan senang nak dpt gelaran riders...
RIDERS nie hanya untuk OTAI2 je....
OTAI2 nie dulunya pon mat rempit n mat moto gak...
tapi diorang ni besenya dah cuci tngan...
Apasal Diorang Dipanggil Riders???
sebabnya dah name pon otai dah ade anak bini xkan nak bawak moto mcm dak muda...
diorang ni selalunya pakai moto standard je tapi yang penting mesin mantapppp!!!
antara moto yang selalu riders2 ni pakai macam SUPERBIKE n CHOPPER!!!
tp ade gak yang pakai mto biasa macam FX,FZ,RXS,PANTHER,GAMMA ngan sedara mara diorang....
RIDERS nie adalah REMPIT kelas A....
hahahahahah!!!!

tu je ar aq nak story kat korang pasni jgnlah slh angap tentang mamat2 yang bawak moto...
~bapak aq g potong sawet pon bawak moto gak....kire rempit ke????







2 comments:

  1. ye lah tu...so kamu kategori mana?????

    ReplyDelete
  2. saya riders ar coz saya otai...hahaha

    ReplyDelete